Velkommen tilbake!
Café Picasso åpnet dørene første gang i 1986 og har siden den gang opparbeidet seg et bredt spekter av stamgjester som kommer igjen og igjen. Caféen er inspirert av fransk bistro, og serverer lunsj, middag og mindre måltider for de småsultne. Lokalene har høye buede vinduer og møblene, fotografier og interiør er hentet fra den franske hovedstaden.
Vår hyggelige og unike bakgård er åpen for uteservering fra mai til september. Deler av bakgården er under tak og har varme.
Café Picasso har alle rettigheter.
Den ekte følelsen av Paris…
…får du på Café Picasso nettopp fordi det er ekte. Plakatene, bildene, lampene – ja til og med
bardisken, er fraktet hit fra nettopp Paris.
I 1985 dro gründerne av Café Picasso til Paris’ beste loppemarked – Porte de Clignancourt. Her ble alle de
sjarmerende detaljene plukket frem. Det er ekte gjenbruk på Café Picasso. Vi er stolte av å holde stedet
slik det var tenkt helt fra starten i 1986.
Menyen vår er litt sammensatt. Café Picasso er blandt annet inspirert av franske brasserier.
Oppskriften på vår Brownie er hentet av kjøkkensjefen den gang, Jan-Owe, på en reise til Paris
på slutten av 80-tallet. Helt fra starten var Croque Monsieur og Madame selvfølgelige lunsjretter. Nå har
vi fulgt opp med vegetarutgaven Croque Mademoiselle.
Vi har alltid lyttet til gjestenes ønsker – og retter har kommet og gått. I 1992 satte vi Nachos på
menyen – fordi gjestene ønsket seg Tex-mex inspirerte smaker. Ostedip er også en tidlig 90-talls oppskrift, og er ikke endret siden.
Vår tidligere kjøkkensjef Kay, med britisk og thai bakgrunn, tok med seg himmelsk Fish & Chips fra
Norwich – hvor Bayer fra Aass løfter smaken på «røra».
Hun bragte også Afternoon tea til Drammen. Det krever mye innsats på kjøkkenet – med hjemmelagde
makroner, scones, clotted cream og andre småkaker.
Dagens kjøkkensjef Moe, inspirer oss med Asiatisk vri, men passer også på vår franske inspirasjon. Prøv
vår populære dessert Profiteroles a la La Coupole! -inspirert av, ja nettopp – legendariske La Coupole.
Vi lager rettene fra bunnen av. Friske egg piskes til omeletten, kjøttet kvernes til vår
saftige burger og vi har hjemmelagde sauser og marmelader. Lemonaden presser vi frem av friskpressede
sitroner.
Vi som jobber her utgjør et mangfold av ulike bakgrunner og nasjonaliteter. Noen av oss har vært her i
mange år, andre har kommet til mer nylig. Flere har måttet starte et nytt liv hjemmefra av forskjellige
grunner, som krig eller militært regime. Vi trenger noen ganger litt mer tid for å forstå hverandre, men hovedmålet for oss alle, er at dere – gjestene våre – skal være fornøyde her hos oss.
Vi lager maten med kjærlighet, og serverer deg med et smil. Du er like velkommen om du bare vil ha en
kopp kaffe, eller om vi kan servere deg hele kvelden.
Vi håper du vil finne deg godt til rette hos oss – et annet ”hjem” kanskje, her på Café Picasso.