Samfunnsansvar og bærekraft

SAMFUNNSANSVAR OG BÆREKRAFT

Maten din er en del av din gode helse og livskvalitet.   Råvarer, hvordan maten er laget og hvordan du har det når du spiser den, er med i din totalopplevelse og ditt velvære.  Vårt ansvar er å velge råvarer som har reist så kort som mulig, som gir arbeidsplasser i vårt lokalmiljø og som belaster klimaet på minst mulig måte.  Vi lager den med respekt og kjærlighet, og serverer den til deg med stolthet. 

God utdanning og flerkulturelt miljø åpner for et godt liv og en samfunnsnyttig deltagelse.  Café Picasso er lærlingebedrift, har arbeidstrening og fremmer et flerkulturelt arbeidsliv.  Hos oss er «lost-in-translation» et humoristisk uttrykk.  Både arabisk, thai, burmesisk, dansk, engelsk, islandsk, uruguayansk, polsk og norsk har vært og er språk du kan møte hos oss.   Det er mye moro, og mye å lære fra og om hverandre. 

Vi arbeider for å være en bidragsyter og en viktig del av en bærekraftig by som en bærekraftig bydels-café.   Vi søker samarbeid for å nå målene gjennom aktivt arbeid i næringsforening/utelivsforening og med NAV/offentlige myndigheter og utdanningsinstitusjoner.  

MENY OG LEVERANDØRER

Kortreist og lokalt

Våre kjære kollegaer over veien på La Boulangerie, baker ekte fransk brød til vår Croque Monsieur og Croque Madame.  Landbrødet vi serverer til flere av smørbrødene er også fra La Boulangerie. 

Hansen & Andersen

Når du bestiller blåskjell og annen sjømat hos oss, er det Hansens Røkeri som leverer varene.  Rent kvernet kjøttet i vår hjemmelagde burger er levert av Slakter Andersen.  Lokale kjente leverandører med høy kvalitet. 

Aass Bryggeri

Mer lokalt og tradisjonelt kan vi ikke få det i Drammen.  Landets eldste bryggeri er lokalisert rett over gaten for oss.  Vi er selvfølgelig fornøyde, lojale patrioter og lesker våre gjester med de beste drikkevarer. 

Solberg & Hansen

Vår tradisjonsrike leverandør av kaffe og te, ble etablert i 1879 i Oslo.  Dette er en leverandør som lar seg inspirere av jakten på verdens beste kopp.   Vi er gjerne med på denne reisen. 

Ecovin

Vår lokale leverandør av naturvin, kommer stadig med nye smaksopplevelser. 

Café Picassos egen produksjon

Maten du får hos oss starter som råvarer og utvikles til gode smaker.  Majonesen lager vi fra olje og egg, leverposteien er i sin helhet hjemmelaget.  Sauser, dressinger og dipper lages fra bunnen av på vårt kjøkken.   Hjemmelaget mat er vårt varemerke.  Det tar litt lenger tid, krever litt mer av oss, men gir deg den absolutt beste smaksopplevelsen.  Litt variasjon kan det bli i smaken fra gang til gang.  Råvaresmaken varierer fra sterk til sterkere chili, eggene smaker det høna har spist og grønnsakene vil ha ulik smak gjennom året avhengig av temperatur og sol.  Det er slik det er å lage mat fra bunnen.  Vi synes det er best, og håper du er enige med oss i det.  Vi liker å utvikle oss sammen med våre gjester og medarbeidere.  Det har ført til danske smørrebrød fra Emili, Fish’n chips «The Kay Way» og Falafel inspirert av Bashar.  Vi tar imot tips, råd og ønsker fra våre gjester, og utvikler menyen både med tradisjonsrike Café Picasso-retter og ny inspirasjon.